ABOUT US

In de luidruchtige leegte van de zompige polder, onder de rook van Amsterdam en net naast de heksenketel van Schiphol opereert 5 meter onder zeeniveau SEMISTEREO. In het leven geroepen met de ambitie om het muzikale spectrum te verrijken. En met succes: Semistereo is uitgegroeid tot een indrukwekkende band met 3 zeer goed ontvangen full length albums op haar naam. Semistereo absorbeert de omgeving zonder in herhaling te vallen, combineert grootstedelijke structuur met de gepassioneerde weidsheid van het nieuwe land en het resultaat valt het best te beschrijven als een verfrissende kruising van Post- en Progressive Rock.

Uit IJzersterke melodieën, sfeervolle soundscapes en bijtende volumineuze erupties worden de songs opgebouwd,  zoals een Japanse meester zwaardsmid laagje voor laagje  een “Saijo Owazamono” maakt… Semistereo is bij vlagen grillig en onvoorspelbaar, maar altijd “in your face” en kwalitatief hoogwaardig. Tekstueel worden thema’s als sociale vervreemding en de verschrikkingen van technologische ontwikkeling niet geschuwd.

Semistereo is met vocalist Paul Glandorf (A Day’s Work, Ayreon), gitaristen Martijn Weyburg (A Day’s Work) en Frank Weijers (SaltyCheek, Frappant), drummer Marcel van de Graaf (Tree Funk Concept) en nieuwe bassist  Massimo Mastrangeli (Art Against Agony) méér dan de som der delen.

Een collectief dat gepokt en gemazeld is op podia en festivals in binnen- en buitenland, zoals Prog Power Europe, Mixtream, de Boerderij Zoetermeer en Paradiso Amsterdam. Live grijpt Semistereo de luisteraar bij de strot, om pas na de allerlaatste noot weer los te laten. In de media wordt de band vergeleken met o.a. Oceansize, Karnivool, Deftones en A Perfect Circle.

Album nummer 4, Zabriskii, verschijnt in april op het Freia Music label

De (internationale) media over Trans Earth Injection (2017): 

“Mixing Progressive rock with post rock, blurring the lines between the two… creates quite the sound” (PowerPlay Magazine, UK)

“The amazing composition “The Storm Behind Your Eyes”… sounds like it was coming out from the fingers of Riverside’s Piotr Grudziński” (MLWZ, Poland)

“een perfecte kruising van post- en progressive rock” (3voor12, NL)

“Trans Earth Injection constitue un plaisant voyage!” (ProfilProg, France)

“This is really great listening experience with more than enough prog chops to keep you entertained” (JerryLucky USA)

“Een verrassend sterk album dat het verdient om een groot publiek te bereiken”(Xymphonia, NL)

“Es wird viel mehr auf das Ambiente und den Aufbau eines Stücks Wert gelegt als das mit Technik und Können geprotst wird… Cooler Stoff!” (Proggies, CH)

Semistereo is
Paul Glandorf: Vocals
Martijn Weyburg: Guitars and Vocals
Frank Weijers: Guitars
Massimo Mastrangeli: Bass
Marcel van de Graaf : Drums

Contact and Bookings
http://www.semistereo.nl
info@semistereo.nl
Tel: +31615546853

Artwork by HollandDrive